Postadres
Commissie Individuele Tegemoetkoming Slachtoffers WO II-Transporten NS

Postbus 439
1000 AK Amsterdam

Contact

De Commissie werkt op dit moment aan het advies over de regeling. Zij vindt het belangrijk dat er snel duidelijkheid komt, maar ook dat het proces om te komen tot een goede regeling zorgvuldig wordt doorlopen. Het advies wordt naar verwachting voor de zomer van 2019 uitgebracht aan NS. Kort daarna wordt de regeling vastgesteld en is er op deze website alle informatie te vinden over het advies, het uitkeringsreglement en de aanvraagprocedure.

Omdat de regeling nog niet is vastgesteld, kan de Commissie nu nog geen aanvragen of aanmeldingen in behandeling nemen. U kunt desgewenst wel uw e-mailadres aan ons doorgeven, zodat wij u kunnen informeren over de aanvang van de aanvraagprocedure. 


De Commissie ontvangt via NS nu al tal van verzoeken om in contact te komen met de Commissie. De Commissie begrijpt goed dat er bij velen de behoefte bestaat hun zienswijze op dit proces en de inhoud en reikwijdte van de regeling aan de Commissie over te brengen. Omdat het gereed maken van het advies op dit moment de grootste prioriteit heeft, en daarvoor alle tijd en aandacht momenteel nodig is, is het niet mogelijk deze verzoeken te honoreren. Wel zoekt de Commissie contact en samenwerking met diverse organisaties en instellingen die in het bezit zijn van relevante bronnen en kennis om tot een goed advies te kunnen komen. Hierbij zijn in ieder geval betrokken: het NIOD, Herinneringscentrum Kamp Westerbork, de Sociale Verzekeringsbank, het Rode Kruis en de Stichting ’40-’45. Zodra er meer informatie over de regeling bekend is, zal de Commissie dat op deze website kenbaar maken. Tot die tijd kan de Commissie geen nadere informatie verstrekken, anders dan wat vermeld staat op deze website.

Blijf op de hoogte

Om op de hoogte te blijven van de voortgang van de commissie kunt u zich aanmelden voor nieuwsbrief. Deze ontvang u zodra er nieuws is.

Ik wil mij aanmelden